torsdag 9. januar 2014

Boligbygging til besvær i BA


BA har en noe misvisende forside fra sist lørdag, det det med krigstyper på førstesiden slås fast at BOLIGPROSJEKT KAN GI KJEMPEREGNING.
Jeg er forundret over både vinkling og innhold i artikkelen, og vil gi følgende innspill;


At det er kostnader knyttet til å bygge boliger burde ikke være noen overraskelse for noen, men dette betyr ikke at kommunen eller andre blir sittende med en kjemperegning. Basert på dagens finansieringsordninger er det mulig å sikre en utbygging til et kostnadsnivå som gjør dette attraktivt for utbygger og overkommelig for leietakere.


For det andre så vil en såpass stor utbygging føre til større aktivitet blant lokale entreprenører og håndverkere i regionen, noe som igjen vil bidra både til arbeidsplasser, vekst og utvikling, og også grunnlag for befolkningsvekst som både kommune og næringsliv vil dra nytte av. Dette er så absolutt en gladsak og ikke en problemsak. BA sin iver etter å gjøre gladsaker om til et problem overrasker stadig, også i det nye året.

Brønnøy kommune har vært og er i dialog med flere private aktører, både lokale og nasjonale, som ønsker å stå for utbygging enten i samarbeid med kommunen, eller i egen regi. Inneværende uke skal det bl.a. være nytt møte mellom kommunens politiske og administrative ledelse med en av disse aktørene. Her er det muligheter for fleksible og gode løsninger.

Det er feil at eiendomsutvalget ikke har bidratt til erverv av boliger. Utvalget har i 2013 både benyttet seg av fullmakten til å beslutte og gjennomføre kjøp, og lagt fram konkrete saker hvor kommunestyret har fattet endelig vedtak, og hvor boliger er ervervet. Det samme gjelder regulert tomteområde for boliger.

Min merknad i debatten i kommunestyret gikk på at det gikk for sent å få klargjort de sentrumsnære tomteområdene til formålet. Denne merknaden står jeg fast på, og dette forholdet gjør at det går alt for sakte å følge opp planene i den boligsosiale handlingsplanen.

Paul Birger Torgnes, varaordfører Høyre