torsdag 5. februar 2015

Lokalmedisinsk senter nå!

Årsmøtet i Brønnøy Høyre er kjent med at det endelig er kommet framdrift i arbeidet med etablering av lokalmedisinsk senter i Brønnøysund. Behovet for et slikt senter er dokumentert gjennom mange år. Helgelandssykehuset har beregnet at de årlige innsparinger i reiseutgifter for pasienter på Sør Helgeland til sykehus vil utgjøre om lag 10 mill kr. 

Den viktigste effekten av etableringen av et lokalmedisinsk senter er imidlertid bedringen i helsetilbudet for befolkningen i regionen, at man raskt kan komme til behandling lokalt, og at man reduserer den menneskelige belastningen med unødvendige sykehusreiser, og at både næringsliv og privatpersoner får begrenset tap som følge av at folk må ta fri fra arbeid ved sykehusreiser som nå kan utføres lokalt.


Brønnøy Høyre støtter en lokalisering i tilknytning til dagens legesenter og sykehjem i Brønnøysund, og ser klare fordeler i at en utbygging her kan kombineres med en oppfølging av kommunens omsorgsplan sin anbefalte omorganisering og ombygging av Hestvadet omsorgssenter. 

Dette må imidlertid ikke forsinke framdriften i planene, og Brønnøy Høyre vil derfor sterkt henstille om at konkrete planer blir lagt fram for politisk behandling så raskt som mulig, med sikte på at en beslutning om utbygging kan fattes både i styret i Helgelandssykehuset og kommunestyret i Brønnøy i år.

Lokalmedisinsk senter i Brønnøysund må etableres nå. Det passer inn i alle alternativene til ny sykehusstruktur på Helgeland, og det er ikke behov for å avvente endelig beslutning vedr framtidig sykehusstruktur.