tirsdag 12. mai 2015

Kommunene får ekstra overføringer i 2015


Kommunene får ekstra overføringer i 2015
I revidert nasjonalbudsjett og kommuneproposisjonen som legges fram i dag får kommunene tilført ekstra midler for inneværende år. For Brønnøy kommune utgjør den ekstra overføringen i 2015 kr 1.232.000,-.

-          Tilførselen av ekstra midler er gledelig og vil bidra positivt også for Brønnøy Kommune, sier varaordfører Paul Birger Torgnes. Han understreker imidlertid at det er andre forhold enn svikt i skatteinngangen som representerer den største utfordringen for Brønnøy sin økonomi, og at det vil bli en krevende prosess lokalt å bringe balanse i budsjettet.

Regjeringen bidrar gjennom den ekstra overføringen til at kommunene kan fortsette å gi innbyggerne sine gode tjenester. Det betyr trygge barnehager, kunnskap i skolen og gode helse- og omsorgstjenester.
Det er ikke automatikk i at kommunesektoren skal få kompensert for skattesvikt. Økningen i rammeoverføringene i 2015 er likevel viktige for å beholde og styrke gode tjenester i kommunene.
Regjeringen har lyttet til kommunene, og på tross av at det ikke er normalt å kompensere kommunene for lavere skatteinntekter foreslår regjeringen en styrking av kommuneøkonomien midtveis i året.