onsdag 2. september 2015

Marin utdanning i Brønnøysund!

Har du lest programmet til Høyre, så har du sikkert sett at vi skal jobbe for å få et undervisningstilbud innen marin og maritim sektor i Brønnøysund. 

Vi er glade for at Høyre ønsker å opprette nye, fremtidsrettede undervisningstilbud på videregående skole.

Brønnøy står for ca. 1 % av Norges sjømatproduksjon, og i dag reiser ungdom bort fra Brønnøy for å ta marin utdanning. I fagmiljø omtales dette som «blå vekst», og i Brønnøy er mulighetene enorme. Visste du at det i Brønnøy produseres daglig ca. 35 000 sjømatmiddager?


Forskere anslår at vi i Norge innen 2050 har potensial til en 6-dobling av omsetningen fra fiskeri, havbruk og nye marine næringer.

Skal spesielt marin industri vokse, så må det legges til rette med mer areal til produksjon av sjømat. I Brønnøy bør det være rom for at bærekraftig sjømatproduksjon og tradisjonelt havbruk kan fungere godt sammen.

Lokalt næringsliv etterspør kompetanse innen «blå vekst». Akva Design og Aquaculture Innovation er særlig spennende.  Denne industrien vokser raskt og det er i dag mer enn 10 slike bedrifter med om lag 100 ansatte i Brønnøysundområdet. 

Det er ventet at både næringen og leverandørindustrien vil mangedoble aktiviteten i årene som kommer. Da er det viktig at vi har kvalifisert og lokal arbeidskraft!

Videregående skole er eid og styrt av fylkeskommunen. Skal vi få til flere utdanningstilbud i Brønnøysund, så må det jobbes godt politisk fra kommunen også. 

Høyre ser hvor viktig dette er, og går til valg på å styrke tilbudet ved Brønnøysund videregående skole!

Det er derfor viktig at vi får en landbasert «blå vekst», også lokalpolitisk!


Hanne Laukholm, 7. kandidat for Brønnøy Høyre
Anders Eide, 18. kandidat for Brønnøy Høyre