onsdag 25. april 2018

Nei til nedleggelse av Toftsundet Barnehage


Fredag 20. april ble det sendt ut innkalling om ekstraordinært foreldremøte til foreldrene ved Toftsundet Barnehage.

Møtet fant sted mandagskveld 23 april, der oppvekstsjef og fungerende barnehageleder sprang nyheten om at barnehagen skal legges ned. Saken ble omtalt på Banett.no samme kveld.

Brønnøy Høyre går i mot administrasjonens forslag (saken er p.t enda ikke innmeldt på noen politisk saksliste).

Kunnskapsdepartementet sendte 22 juni 2017 ut på høring et forslag om blant annet endring i barnehageloven med en skjerpet norm på pedagogisk bemanning og lovfestet minimumskrav om ansatte per barn. Ikrafttredelse innen 1 august 2018.

For Brønnøy kommune sin del medfører dette en "oppbemanning" i forhold til dagens norm med ansatte og voksen per barn. Det er satt av statlige overføringer som skal dekke dette, men det er tvil hvorvidt ordningen blir fullfinansiert og kommunen må i så fall dekke inn resterende selv. Dette er selvfølgelig beklagelig, men vi kan ikke se at det å legge ned en barnehage er i tråd med ønskene fra departementet ei heller kommunens innbyggere.

Nedleggelse av Toftsundet barnehage ripper opp igjen debatten som stod i 2014/2015 om nedleggelse av Nordhus skole. Skolen ble berget og består nå som en livskraftig skole med fantastiske utearealer, uteskole, og stabile gode klassetall. Det er naturlig at barnehagen ses i forlengelse av dette og et selvfølgelig element.

Nordhus og Torgøyan er et satsningsområde med vekst. Det er primært barnefamilier og nyetablerte som bosetter seg på denne siden av brua. Skole og barnehagetilbudet er i høyeste grad en viktig faktor for de som bor her og velger å bygge her.

Vi håper vår politiske kolleger vil støtte en opprettholdelse av Toftsundet barnehage og det samfunnet som vokser og trives på Nordhus/Torgøyan.

Økonomisk inndekking får vi komme tilbake til når reelle tall blir presentert.

  
For Brønnøy Høyres kommunestyregruppe,
Gruppeleder Synnøve Egeness Lilleli