fredag 18. januar 2019

Borgerlig flertallsregjering!


Jeg har i dag vært med på en historisk politisk begivenhet – for første gang siden 1985 har Norge fått en ikke-sosialistisk flertallsregjering.
Vi har i ettermiddag diskutert plattformen og kan konstatere at dette er en god plattform som legger til rette for levende lokalsamfunn og vekst i hele Norge. Plattformen legger til rette for utvikling og vekst innenfor mange områder som bl.a. samferdsel, landbruk, fiskeri og kunnskap.

 
Jeg er veldig glad for at vi kan se tydelige avtrykk i denne plattformen som er god også for Nordland.  For det første er det viktig at det meste som gjelder for resten av landet også gjelder for Nordland, som at en vil senke det totale skatte- og avgiftsnivået eller at en vil forenkle søknadsprosessen og bedre rammevilkårene for mineralnæringen.
Andre viktige områder for Nordland er at plattformen er tydelig på to konkrete områder. Det er at Altinns plattform skal videreutvikles og ha som mål at næringslivet bare skal behøve å rapportere samme informasjon til det offentlige èn gang.

Videre skal det legges til rette for etterbruk av fasiliteter på Andøya flystasjon så raskt som mulig, gjennom en samhandlingsavtale som gir gode muligheter for både sivile aktører og eventuelt mottak av allierte styrker.

Jeg tenker også at det er mange i Nordland som er veldig fornøyd med at når vi kommer til behandling av Eidessen utvalgets rapport for fiskeriene, så blir det ikke gjennomført strukturendring for fartøy under 11 meter, eller foreta omfordeling av fiskeressurser mellom fartøygrupper.

Jeg er også glad for at plattformen gir et tydelig signal om at eiendomsskattesatsen skal ytterligere ned, og at barnetrygden økes. Dette betyr mye for småbarnsfamiliene.
 
Margunn Ebbesen, stortingsrepresentant