torsdag 14. mars 2019

Altinn inn til nytt digitaliseringsdirektorat

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup har fått ansvar for å samle Altinn og deler av Difi til et nytt digitaliseringsdirektorat. Dette skal være operativt fra 1. januar 2020.

Dette er ikke en ønsket situasjon for Brønnøysundregistrene (BR).  Det er vanskelig å se alle konsekvensene for BR av det nye direktoratet nå.  På kort sikt vil kanskje mange se flere negative konsekvenser enn positive.

Brønnøy Høyre vil minne om at viktigheten av Altinn og BR fremdeles er den samme. Altinn og BR er lokomotivet i utviklingen av digitale tjenester for innbyggere, næringsliv og offentlige etater. Det er ingenting som tilsier at dette vil endre seg.

Det er også verdt å merke seg ministerens utsagn om at;
ü  Ingen arbeidsplasser skal flyttes fra BR
ü  Altinn skal fremdeles ligge i Brønnøysund
ü  Samordningen gjøres ikke for å spare penger
ü  Samordningen gjøres for å sette ytterligere fart på digitaliseringsarbeidet
ü  Altinn og BR kommer til å være svært viktige miljøer i digitaliseringsarbeidet

Det er ikke tatt stilling til organiseringen av det nye direktoratet, heller ikke hvor ledelsen av det skal plasseres. Dette vil bli avklart i løpet av 2019, gjennom prosesser der Altinn og BR vil bli direkte involvert. Brønnøy Høyre kommer til å jobbe politisk for å sikre en god løsning for Altinn og BR.

Det kommer neppe som en overraskelse på noen at Brønnøy Høyre mener ledelsen av det nye direktoratet må legges til Brønnøysund.

Vi mener dette vil gi de beste forutsetninger for å lykkes med digitaliseringsarbeidet. Videre vil det underbygge regjeringens mål om at nye statlige stillinger som hovedregel skal legges utenfor Oslo.
 
Rune Moe, partileder, Brønnøy Høyre
Tore Tveråmo, ordførerkandidat Brønnøy Høyre
Margunn Ebbesen, stortingsrepresentant, Brønnøy Høyre