torsdag 8. august 2019

Havbruksakademiet styrker utdanningstilbudet i Brønnøy


Arbeiderpartiet sentralt åpner nå for kommunal vetorett mot nye privatskoler, partiet frykter en snik-privatisering av videregående utdanning. Havbruksakademiet på Toft er en slik privatskole.

Havbruksakademiet vil fra høsten av ha 30 elever, fordelt med 15 stk. på Vg1 og Vg2. Alle elevene studerer på heltid. 


Og enda bedre; skolen har ikke frafall. Alle elever som startet på Vg1 fortsetter på Vg2 til høsten. Dette tyder på at undervisningen er interessant og at elevene har gode lærere.

Havbruksakademiet tilbyr en utdanning som aldri har vært tilbudt lokalt. Skolen er dermed ikke i konkurranse med det offentlige. Den eneste formen for konkurranse som det offentlige merker, er at elevene faktisk får en valgfrihet de tidligere ikke hadde.

Jeg synes det er flott at vi i egen kommune har tilbud om utdanning innen havbruk. Dette gjør at vi beholder ungdommene våre lengre i Brønnøy, samtidig som de blir utdannet til en vekstnæring vi har i regionen.

Er ikke det bra ?

Vi snakker om bolyst i valgkampen, hvorfor skal vi bo akkurat her? Nordland mangler ikke jobber, vi mangler jobbsøkere med relevant bakgrunn. Konkurransen om den «rette» arbeidstakeren kommer trolig til å bli enda hardere. 

I Høyre tenker vi at utdanningsmuligheter for ungdommen er en vesentlig del av bolysten!

Derfor virker det veldig rart at Ap nå åpner for vetorett mot privatskoler. Jeg vet ikke hvordan Ap lokalt vurderer dette.

For Brønnøy Høyre kan jeg imidlertid love at vi kommer til å ha en positiv holdning til privatskoler som Havbruksakademiet.

Tore Tveråmo, ordførerkandidat, Brønnøy Høyre