onsdag 7. august 2019

Torghatten Trafikkselskap leder an i det grønne skiftet


Sommeren 2020 vil Torghatten Trafikkselskap sette i drift ei ny ferje på sambandet Vennesund-Holm. MF Heilhorn blir ei hybridferje (strøm og diesel) med en kapasitet på 60 biler. Dette fordrer utbygging av både ladestasjoner og kaianlegg.

TTS fortjener all skryt for å satse på miljøvennlig teknologi, de setter standarden for det grønne skiftet innen samferdsel langs fylkesvei 17. Dette blir flott!


Erfaringer fra Vestlandet viser en reduksjon i antall avganger på samband med elektriske ferjer. Årsaken er ladetida på ferjene.

Vi forventer at problemer knyttet til ladetid ikke vil dukke opp når nye MF Heilhorn settes i drift. Ladekapasitet og strømtilførsel på land må være tilpasset ferjas behov.  Det må være mulighet til å lade batteriene ved behov, uansett tid på døgnet.

Siden nyferja er ei hybridferje, så kan den også bruke diesel som drivstoff.

Det er viktig å sette fart på det grønne skiftet, men vi som region trenger minst samme antall avganger som i dag.

Sambandet Vennesund-Holm brukes av svært mange reisende, og er derfor viktig. Vi må forlange at økt fokus på miljø ikke medfører færre avganger på sambandet. 

Snarere tvert imot; en miljøvennlig ferjedrift basert på strøm bør heller åpne for flere avganger i perioder med stor trafikk!

Ørjan Moe, 3. kandidat, Brønnøy Høyre