mandag 2. september 2019

Brønnøy +200


Høyre har som ambisjon at det skal skapes 200 nye arbeidsplasser i Brønnøy de neste 4 årene. Mer næringsliv og nye arbeidsplasser er helt avgjørende for at Brønnøy skal vokse. Brønnøysamfunnet trenger flere bein å stå på!
Det er spesielt 2 forhold som bekymrer oss;
·       Det fødes for få barn. Et normalt barnekull i Brønnøy er på ca. 100 barn pr år. De siste 2 årene er det født hhv. 76 barn i 2017 og 48 barn i 2018. Vi «mangler» ca. 80 barn!
·       Veksten i offentlig sektor er over. Vi tror at f.eks. Registrene, Brønnøy kommune og videregående skole vil ha færre ansatte om noen år


Derfor haster det med å få etablert nye arbeidsplasser i Brønnøy. Uten arbeidsplasser vil vi heller ikke få flere innbyggere.

I Høyre synes vi det er stor stas å lese om Akvafuture, SBS Teknikk og Akvapartner. Dette er eksempler på lokale bedrifter som skaper arbeidsplasser og vekst. Når de lykkes, så forteller det oss at også flere kan gjøre det!
Etter mange års venting, så kommer det nå endelig en arealplan. Ny rådmann er også på plass, og ny næringssjef er under tilsetting. Så det skjer også positive ting på Rådhuset!
Politikerne har imidlertid det siste ordet. Høyre tror på næringslivet, vi heier på gründere som vil etablere seg. Næringslivet har selv de beste ideene, sterkest lyst til å skape og ikke minst evnen til å gjennomføre. Vår viktigste oppgave blir dermed å legge til rette for flere arbeidsplasser.
Vi må tørre å si ja, også når noen har et hårete mål. Vi må tørre å si ja der noen ser muligheter, men trenger hjelp fra politikerne.
Det er ikke likegyldig hvilket parti du stemmer på i kommunevalget. Du som velger må stemme på det partiet som du tror vil være den sterkeste drivkraften for et fornyet og forbedret Brønnøy!
Jeg spør deg derfor;
- Hvilket parti tror du vil jobbe hardest for å skape arbeidsplasser i Brønnøy?
- Hvilket parti tror du vil møte næringslivet med sterkest JA-holdning?
Du vet hva jeg kommer til å stemme. 
Jeg håper du gjør det samme, godt valg!

Tore Tveråmo, ordførerkandidat for Brønnøy Høyre