tirsdag 17. mars 2020

Handle lokalt!


Korona har rammet Brønnøy og våre nabokommuner hardt. Smitten er ikke påvist ennå, men tiltakene mot smitte treffer dagliglivet nådeløst. Det kjennes uvirkelig, nærmest som om alt er satt på vent.

I denne bloggen er det ikke dyrebare ansatte innen helse, oppvekst og utdanning, transport eller dagligvarebransjen jeg vil fremheve. Deres innsats og funksjon gjør at sentrale funksjoner fremdeles virker.

Jeg vil heller si noen ord om hvor viktig lokalt næringsliv er for oss. Trygge arbeidsplasser, lokal tjenesteyting og et bredt tilbud av tjenester er viktig i så mange sammenhenger.

I media ser vi at næringslivet sliter, og mange steder er det varslet permitteringer. Det kan være din nabo eller venn som står i fare for å miste jobb og inntekt. Eller det kan være en hel bedrift som må avvikle.

Netthandel er ikke svaret på hva lokalt næringsliv trenger nå. Netthandel flytter penger vekk fra vår region, og svekker oss.

Jeg vil heller oppfordre alle til å handle mer lokalt. Det er ikke sikkert at ditt innkjøp alene er nok, men sammen med flere kan vi som trofaste kunder av lokale tilbydere utgjøre en viktig forskjell.

Undersøk derfor om lokale aktører kan skaffe det du er på utkikk etter, gi lokalt næringsliv sjansen til å bli din leverandør. Jeg er sikker på at de tar utfordringen om de får den!

Vi har et bredt og konkurransedyktig næringsliv.  Skal vi ha det også etter korona, så må vi støtte næringslivet ved å handle lokalt nå!


Tore Tveråmo, varaordfører i Brønnøy