torsdag 14. januar 2021

Brønnøy selger sine aksjer i Torghatten ASA

Brønnøy Høyre signaliserte allerede den 23. desember at Brønnøy kommune måtte selge sine aksjer i Torghatten ASA. Vi har ikke endret mening siden.

Det tyngste argumentet er at dagens styre i selskapet anbefaler at aksjonærene aksepterer tilbudet som EQT Infrastructure har kommet med. Styret vurderer dermed tilbudet som så godt at de anbefaler salg.

Brønnøy kommune har ikke vært en spesielt aktiv eier i selskapet.  Opp gjennom mange år har styret og ledelsen sørget for en sunn drift som igjen har lagt grunnlaget for en ekspansjon som har gjort Torghatten ASA til en tungvekter i sin bransje.  Som eier av 1 % av aksjene, og med et sterkt utvannet lokal forankring, ser Høyre mer risiko enn gevinst for kommunen ved å fortsette eierskapet.

Derfor støtter vi vedtaket om at Brønnøy kommune selger alle sine aksjer i Torghatten ASA.

Så er det slik at Brønnøy kommune gjennom salg av aksjene vil får frigjort drøye 85 MNOK. Dette er penger som vi politikere må forvalte godt.  I Høyre ser vi frem til gode diskusjoner om hvordan pengene skal disponeres til kommunens beste. Forhåpentligvis greier vi å skape både næringsvekst, bo-lyst og bli-lyst!

Salg av Torghatten ASA vil frigjøre svært mye penger i lokalmiljøet, ikke bare for Brønnøy kommune. I Høyre håper og tror vi at dette åpner for nye lokale investeringer som vil skape vekst og ikke minst arbeidsplasser. Vi håper at mye kapital blir reinvestert lokalt!


Rune Moe, styreleder i Brønnøy Høyre
Tore Tveråmo, nestleder
Ørjan Moe, gruppeleder