onsdag 20. januar 2021

Takk til Torghatten ASA!

Det er selvfølgelig med en viss grad av «tristesse» at vi nå vet at Torghatten ASA skal selges, og dermed ikke lenger vil ha tyngden av sine eiere på Sør- Helgeland.

Likevel er dette selskapet et symbol på dyktighet og framsynthet fra et betydelig antall mennesker lokalt som har jobbet i selskapet i mange år.

TTS har gjennom alle år vært i stand til å tilpasse seg det markedet de til enhver tid har levert sine tjenester.

Vi er alle stolte av det TTS har skapt av verdier i transportbransjen.

Vi kjenner stolthet når vi går på Flybussen på Gardermoen og det første man ser er den kjente TTS- logoen på inngangsdøra.

Vi kjenner på at Widerøe er et lokalt selskap, vi kjenner stolthet når vi tar Bastøferga og mange andre steder hvor TTS er merkevaren.

Stolthet, trygghet og lokalpatriotisme alene skaper ikke slike verdier og det antall arbeidsplasser man her snakker om. Kompetanse, bransjekunnskap og evne til å satse på de riktige muligheter har preget selskapet i den siste delen av selskapets historie som lokalt eid.

De fremsynte personer som i sin tid etablerte selskapet er viktige i det store bildet i selskapets historie.

Likevel er det de siste årenes drift som har sørget for at mange familier, firmaer og enkeltpersoner i Brønnøy og omliggende kommuner i den nærmeste framtid vil motta store kontantutbetalinger i bytte for sine aksjer.

Å investere i Torghatten ASA har de siste 25 år vært blant de aller beste investeringer man kunne gjøre i Norge.

At selskapets suksess skyldes dyktige ansatte, ledelse og styre i selskapet er vi i Høyre klar over, og særs takknemlige for.

Selskapets suksess de senere årene er også en vesentlig del av grunnen til at vi forventer at selskapet fortsatt vil være lokalisert med størstedelen av sin virksomhet i Brønnøysund.

Den unike kompetansen og arbeidsinnsats som legges ned av alle ansatte og ledelsen lokalt vil være de nye eiernes fremste motiv for å beholde forretningsadressen i Brønnøy.

Tilslutt må vi uttrykke vår takknemmelighet overfor konsernsjefen i selskapet. I perioden som konsernsjef har Brynjar Forbergskog, sammen med sine ansatte, mangedoblet verdien av selskapet til stor glede for lokalsamfunnet og verdiskapningen i lokalmiljøet.

Vi håper størst mulig del av de verdier som nå utbetales i lokalsamfunnet blir reinvestert i vår region. Dette åpner for nye spennende muligheter for vekst lokalt.

Takk til Torghatten ASA for alle bidrag lokalt til å gjøre Sør-Helgeland til et bedre sted å bo og å drive virksomhet!

Ørjan Moe, gruppeleder for Brønnøy Høyre