søndag 31. januar 2021

Regjeringen kommer med nye tiltak

Regjeringen følger opp og kommer hele tiden med nye tiltak i takt med endring i restriksjoner, og utvikling av pandemien. Det er godt å se at vi har en trygg og god ledelse av landet under denne krevende perioden.


For Høyre er det viktig å hjelpe næringslivet nå, slik at vi har jobber å gå til når krisen er over.

I pakken som ble lagt frem i dag foreslås det 16 milliarder til utvidelse av eksisterende og nye tiltak. Til sammen er det nå vedtatt eller foreslått koronatiltak å ca 65 mrd kroner i 2021. Dette kommer i tillegg til et allerede vedtatt ekspansivt budsjett for 2021, som vil virke og skape aktivitet utover hele året.

Denne nye pakken for næringslivet som ble lagt frem i dag skal hjelpe reiselivsbransjen, utelivsbransjen, kulturnæringen og transportsektoren gjennom krisen. 

For Høyre er det viktig at vi gjøre det vi kan for å redde de jobbene som kan reddes for folk – over hele landet.

For bedriftene kommer disse ordningene;

-        1 milliard til tilskuddsordning for bedriftsutvikling (omstillingsordning) Dette kan gi flere bedrifter mulighet til å gjennomføre nye omstillingsprosjekt for å kunne tilpasse seg smitteverntiltak og endringer i markedene.

-        300 millioner av denne milliarden går direkte til Innovasjon Norge til den allerede gjennomførte utlysingsrundet slik at Innovasjon Norge raskt kan gi flere tilsagt til gode prosjektsøknader.

-        1 milliard til kommunene slik at de kan utbetale støtte tilpasset lokale forhold, og fange opp de som faller helt eller delvis utenfor kompensasjonsordningen.

-        50 millioner til eventbransjen. Definisjonen av eventbransje utvides til å inkludere flere aktører i bransjen.

-        Ytterligere tiltak for å støtte luftfarten.

-        1 milliard til oppfølging av arbeidsledige og permitterte

Når pandemien er over så må vi skape flere jobber og inkludere flere i arbeidslivet. Alt blir ikke som før, men vi må se fremover, ikke bakover. For Høyre er det uaktuelt å gi opp folk som ikke har en jobb å gå tilbake til. 

Vi skal investere i mennesker og få fart på landet igjen.

Margunn Ebbesen, Stortingspolitiker og næringspolitisk talsperson for Høyre