fredag 7. mai 2021

Gi nye eiere sjansen!

I Høyre ønsker vi å selge kommunal eiendom som vi ikke trenger og som vi ikke evner å ta vare på. Hvorfor skal vi la kommunale eiendommer forfalle når vi kan selge til private som ønsker å investere?

Det har ingen hensikt å bruke penger på vedlikehold, strøm, forsikring, etc. på eiendommer vi ikke trenger å eie. Hvorfor skal vi det?

Så ser vi at kombinasjonen av ord som "salg av kommunal eiendom", "private", "investorer" er som en rød klut på enkelte lokalpolitikere. I Høyre lever vi godt med den uenigheten. Der noen tenker "eie for å eie" nærmest for prinsippets skyld, så ønsker vi å åpne for salg av kommunal eiendom der leietakere får anledning til å kjøpe egen bolig.

I nær fremtid vil Brønnøy kommune selge eiendommer i bl.a. Ytre Høgås vei, Valveien og Reinfjord Lille. Nye eiere vil få anledning til å kjøpe seg inn, veldig bra!

For den som sverger til kommunalt eierskap, så er det verdt å bruke Strømmøya som eksempel på hvor galt det kan gå.  Her har Brønnøy kommune vært eier i ca. 50 år.  Eierskapet har medført et forfall så omfattende at det ikke kan forsvares.

Bygninger er falt sammen, og eiendommen er rett og slett vanskjøttet. For de som lurer på hvordan det ser ut nå, så legger vi ved noen bilder tatt for noen få dager siden.











Rune Moe, partileder
Ørjan Moe, gruppeleder