onsdag 4. april 2012

Flott initiativ i Hommelstø

Det er med stor glede vi ser at privat næringsliv kommer tar initiativ til en god løsning for omsorgsboliger i Velfjord. Denne formen for offentlig-privat samarbeid (OPS) er noe Brønnøy Høyre stiller seg svært positive til og ønsker velkommen.
Vi var jo også svært tydelige i program og valgkamp på at OPS er til det beste for alle. Høyre mener en god og bærekraftig stedsutvikling avhenger av samarbeid med private, noe ikke minst Hommelstø/Nevernes har vært eksempel på de siste årene.

I likhet med de private utbyggerne i Hommelstø Trelast AS, mener Høyre dette er en vinn-vinn situasjon både for kommunen, innbyggerne i Velfjord samt ikke minst institusjonens beboere og ansatte. Dette vil gi reell tilgang til, og forsterking av, allerede eksisterende tilbud i området, som Velfjordsenteret og Persplassen. I tillegg gir det muligheter for et kvalitativt fullverdig tilbud som sannsynligvis er innen fornuftige økonomiske rammer, på grunn av allerede tilrettelagt infrastruktur. Det vil sannsynligvis også øke mulighetene for andre investeringer.

Selv om venstresiden vanligvis er mot slike initiativ fra privat sektor, spesielt innen helsesektoren, håper vi Arbeiderpartiet og SV kan være med i en konstruktiv diskusjon om dette som et reelt alternativ til et bokollektiv i ren kommunal regi.

Samtidig som vi berømmer initiativet fra næringslivet i Velfjord, håper vi også enda flere ser muligheter for prosjekter i offentlig/privat regi. Brønnøy er ikke større enn at de ulike aktørene i lokalsamfunnet ofte har felles interesser.
Tor Åge Olderbakk, nestleder i Brønnøy Høyre