fredag 21. desember 2012

Det gode liv – i Brønnøy!


Det gode liv – i Brønnøy!

Vi har få arbeidsledige, økning i folketall og gode tilbud fra det offentlige og fra frivillige i de over 200 lag og foreninger vi har i kommunen.

Til tross for stram kommuneøkonomi har vi det godt i Brønnøy. I den sammenheng er det på sin plass å berømme kommunens ansatte for den store innsatsen de legger ned. Hver eneste dag gjennom hele året leveres det kommunale tjenester av god kvalitet, til beste for kommunens innbyggere.


Sammen med frivillig innsats er dette bærebjelken i både mengde og kvalitet på de tjenester som tilbys. All honnør til dere!

Til tross for at det i lokalpressen framstilles som om vi politikere kun slåss om framtidige investeringer, så har vi 2012 hatt hovedfokus på tjenestetilbudet. Her vil jeg spesielt trekke frem en verdig avlønning til støttekontaktene, en styrket bemanningen på legekontoret og i barnevernet. Kommunen er også kommet godt i gang med den lokale oppfølgingen av samhandlingsreformen.

Selv om tilbudet er godt er det fortsatt både behov og rom for forbedringer. Fra kommunens side vil vi derfor komme i gang med brukerundersøkelser. Her ønsker kommunen tilbakemeldinger som trengs for å kunne forbedre tilbudene og tilpasse de til behovene.

I året som kommer vil vi i Brønnøy ha hovedfokus på kommuneplanen. Her vil alle sektorer og områder bli gjennomgått, og vi ønsker aktiv medvirkning fra kommunens innbyggere i planprosessen. Din mening teller!

I tillegg til planprosessen vil det i 2013 være stor aktivitet på mange områder i kommunen. Et godt samarbeid mellom det offentlig og private (OPS) er her nøkkelen for videre utvikling. Store prosjekter står nærmest i kø for å bli realisert;  
Regionalt kulturhus
Flerbrukshall på Salhus
Omsorgssenter i Hommelstø
Sportshallen i Brønnøysund
Opparbeidelsen av Strømsneset

Det spirer godt i kommunen, og dette er mulig å få til uten å måtte velte kostnadene over på innbyggerne gjennom økt eiendomsskatt.

Vi må heller ikke glemme store offentlige prosjekt som;
Sentrumsbarnehage (Brønnøy Kommune)
Videregående skole (Nordland Fylke)
Gang/sykkelvei fra Nordhus til Toft (Nordland Fylke)

Til sammen utgjør dette store verdier som tilføres Brønnøysamfunnet, og investeringene legger til rette for ytterligere vekst og optimisme.
Brønnøysund er i ferd med å utvikle seg til et attraktivt og livskraftig regionssenter, og vi brønnøyværinger får stadig en bedre kommune å bo i.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig god og fredfylt julehelg, samt et godt og framgangsrikt 2013!

Paul Birger Torgnes (H), fungerende ordfører