onsdag 6. mars 2013

Omsorgsboliger i Velfjord


Under valgkampen i 2011 var utbygging av sykehjem eller omsorgsboliger i Velfjord en sentral sak. Ap og SV ville ha et fullverdig sykehjem, herunder eget kjøkken, oppført i offentlig regi. Høyre og andre partiene ville heller ha omsorgsboliger og i stedet styrke sykehjemmet i Brønnøysund i kombinasjon med et distriktsmedisinsk senter.

På forsommeren i fjor fremmet Arild Lien og Hommelstø Trelast et meget godt og konstruktivt forlag om lokalisering av omsorgssenteret i tilknytning til Velfjordsenteret, og en realisering av prosjektet gjennom privat offentlig samarbeid.

Brønnøy kommunestyre har nå fattet enstemmig vedtak leie omsorgsboliger i et nytt bygg som skal lokaliseres i Hommelstø sentrum. Bygget skal romme et anretningskjøkken, og boenhetene skal tilfredsstille de krav som stilles til omsorgsboliger.  
Vi tror dette vil bli en meget god løsning som best vil ivareta lokale behov. Nærheten til Hommelstø sentrum og ulike næringsdrivende der, vil gi et så kvalitativt godt tilbud som det er mulig å gi. Vi er også helt sikre på at beboerne og deres familier vil gi de beste skussmål til denne løsningen. Lokalisert i sentrum med kort avstand til pårørende, Persplassen og alle servicetilbud ved Velfjordsenteret vil dette være en fin løsning.

Kommunestyret legger til grunn en fremdrift m.h.t anbudsinnhenting og kontraktsutforming som sikrer anbudsinngåelse innen utgangen av mai 2013. Det legges dermed opp til byggestart i andre halvår av 2013. Så langt er det all grunn til å berømme alle initiativ som er kommet fra lokale aktører.  Brønnøy kommune er ikke større enn at vi i mange sammenhenger vil være avhengige av et samspill mellom kommunen og private aktører for å finne de mest optimale løsningene.
Det er også positivt at de politiske partier som i utgangspunktet kjempet for andre løsninger har utvist pragmatisme og bidratt til enstemmighet om prosjektet og anbudsinnhentingen som nå er vedtatt.

Paul Birger Torgnes
fungerende ordfører (H)