fredag 8. mars 2013

Høyre følger opp valgløftene


Iver Dreiås har i leserinnlegg i BA 7. mars tatt utgangspunkt i Høyres program og gode valgresultat, og med bakgrunn i dette kritiserer partiet og fungerende ordfører for manglende oppfølging av et privat forslag om OPS finansiering av ny innfartsvei over Trælvikodden.

Først av alt deler vi Dreiås sin oppfatning av at Høyre gjorde et godt valg, og vi vedstår oss selvsagt programpostene som Dreiås trekker fram i sitt innlegg:

  • "Brønnøy Høyre ønsker aktivt å medvirke til at Brønnøy kommune blir en enda bedre kommune å bo og arbeide i. Vi ønsker at Brønnøy kommune skal være en JA-kommune som aktivt bidrar og stimulerer til vekst og utvikling til det beste for innbyggerne, samtidig som flere flytter til kommunen".

  • Videre; "Vi ønsker et utstrakt privat/offentlig samarbeid som gjør det mulig å realisere flest mulig av ønskene og behovene".
Vi mener at vi aktivt har fulgt opp begge programpostene på en god og aktiv måte, selv om det fortsatt er mye som kan gjøres:

  • I det første året i inneværende valgperiode har vi i Brønnøy hatt rekordstor aktivitet på de aller fleste området. Investeringer i milliardklassen pågår, vi fikk rekordsterk befolkningsøkning på 81 innbyggere i 2012, og nærmer oss 7.900 innbyggere, noe som hovedsakelig skyldes innflytting.

  • Vi følger aktivt opp ønskene om privat offentlig samarbeid, noe som bla har ført til at den nye sportshallen i Brønnøysund er kommet opp og at det er inngått avtale med Tjalg om flerbrukshall på Salhus. I tillegg jobber vi aktivt for må få realisert omsorgssenter i Hommelstø og Kulturhus i Brønnøysund gjennom et konstruktivt privat offentlig samarbeide.
 
Når det gjelder veiprioriteringene så anbefaler vi Dreiås å studere Høyres program også på dette området. Her har vi prioritert forbindelsen Brønnøysund – Sandnessjøen som det viktigste. Dette har fått tilslutning både i Brønnøy Kommunestyre, Brønnøy Næringsforum, Regionrådet for Sør Helgeland og Helgeland Regionråd. Vi er særdeles godt fornøyd med at alle kommunene på Ytre Helgeland på denne måten støtter opp om arbeidet med å få knyttet basebyene på Helgelandkysten tettere sammen.

Brønnøy Høyre har ikke gått inn for ny hovedinnfartsvei over Trælvikodden, tvert imot så gikk vi til valg med et klart uttalt signal om at vi ikke ville prioritere et slikt prosjekt i inneværende valgperiode. Vi ønsker i stedet å gå inn for en kraftig oppgradering av strekningen Mosheim – Brønnøysund sentrum.  I kommunedelplanen er det riktig at det er tegnet inn vei til Trælvikodden, og at denne i 2012 ble vedtatt med Høyres stemmer, men om Iver Dreiås undersøker saken så er ikke dette definert som innfartsvei. Bla kom det innsigelse fra Statens Vegvesen mot ny innfartsvei noe som et enstemmig kommunestyre sluttet seg til, og i stedet gikk inn for adkomst til Trælvikodden.

Jeg kan derfor berolige Dreiås med at verken fungerende ordfører, Høyre eller de samarbeidende partiene er tafatte. Vi jobber hver dag målbevisst for å følge opp det vi har lovet velgerne. Vi har på flere områder kommet langt, men det er fortsatt mange oppgaver å ta fatt på.

Kommuneplanen som er under utarbeidelse vil i denne sammenheng bli et meget viktig instrument for den videre utvikling av kommunen. I denne sammenheng har jeg signalisert at vi også bør vurdere innspillet om ny vei til Trælvikodden. Dette kan bla. legge til rette for at Brønnøysund kan vokse i øst-vest-retning og ikke bare nord-sør slik det har vært til i dag.

For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at ingen politiske parti så langt har fremmet forslag om OPS-finansiering av ny vei til Trælvikodden.
 

Beste hilsen

Paul Birger Torgnes

Fungerende ordfører (Høyre)