mandag 10. juni 2013

Kjell Trælnes har gått bort


Kjell Trælnes døde ca kl 14 på torsdag 6. juni, etter 10 måneders tøff kamp mot sykdommen som rammet han sist sommer.


Etter operasjon og et påfølgende krevende og omfattende behandlingsopplegg sist høst, så det positivt ut i vinter. I samtaler og møter jeg hadde med Kjell i februar/mars i år, var han sterk og full av pågangsmot, og vi snakket konkret om når han skulle komme tilbake i ordførerstolen, og muligheten av å starte opp i redusert stilling alt før sommerferien. Slik skulle det dessverre ikke gå. Etter påske forverret situasjonen seg, han måtte gjennom ny operasjon, og sykehusopphold den siste måneden. På torsdag tok livet slutt.

Vi har mistet en flott og erfaren ordfører (14 år), en samlende politikerkollega og en god venn.  Kjell var svært godt respektert som politiker, både lokalt og langt utenfor Brønnøys kommunegrenser.

Kjell var en stor mann, men med et stille og rolig vesen - en solid, heilstøpt, skikkelig kar og politiker. Kommunen har mistet en hedersmann i alt for ung alder.

Kjell var ikke den som først og oftest tok ordet i forsamlinger, han snakket heller ikke høyest, men han ble lyttet til når han tok ordet.

Etter valget i 2011 har jeg hatt gleden av å jobbe tett på Kjell, og i tillegg til hans kunnskap og enorme arbeidsinnsats, fikk jeg også gleden av å oppleve hans gode humør, og underfundige og vittige humor, som skapte en god stemning, som igjen bidro til at vi alltid trivdes i Kjell sitt selskap.

Vi er mange som vil savne Kjell fremover, både som venn, politikerkollega og medmenneske.
Kjell etterlater seg en familie som vi vet han satte utrolig høyt, våre tanker går først og fremst til dem.

Det er lagt ut kondolanseprotokoll på rådhuset. Begravelsen finner sted i Brønnøy Kirke tirsdag 18. juni kl 12.00.

Paul Birger