mandag 29. juli 2013

Den politiske uken som gikk ved Paul Birger (uke 30, 2013)

Rådmannsprosessen

Til tross for sommer og ferietid var det mulig å samle alle medlemmene av rekrutteringsutvalget, rekrutteringsutvalget og aktuelle kandidater til samtaler i Brønnøysund på mandag. Honnør til alle som stilte opp til tross for at alle måtte avbryte ferien denne dagen.

Totalt er det 5 søkere til stillingen. I tillegg er det et betydelig antall kandidater som vurderes av rekrutteringsselskapet. Samtalene med søkerne på mandag viste at vi har gode kandidater, og at disse er svært ulike både m.h.t. bakgrunn, erfaring og som personer.

Rekrutteringsprosessen blir både interessant, spennende og intens de nærmeste 2 – 3 ukene.

Budsjettgruppen

Budsjettgruppen hadde uformelt møte på tirsdag der aktivitet, framdrift og møteplan fram mot budsjettframleggelsen sto på dagsorden. Det er gruppelederne i de politiske partiene som utgjør Budsjettgruppen. Den er ikke noe beslutningsorgan, men rådgivende overfor administrasjonen i budsjettprosessen. Fra administrasjonen er det fram til nå rådmannen som har deltatt i gruppen, men den ønsker i tiden som kommer å knytte til seg økonomisjefen i det videre arbeidet.

Ferietid.

Undertegnede har ferie det meste av uke 30 og 31, varaordfører Margunn Ebbesen fungerer som ordfører i mitt fravær.

Også konstituert rådmann avvikler ferie, og økonomisjef Frank Nilsen er for tiden fungerende rådmann.

8960 Velfjord
 
Posten Norge AS har vedtatt å imøtekomme kommunens ønske om å endre 8960 Hommelstø  til 8960 Velfjord fra 1.10.13.

For de aller fleste andre innbyggerne i Brønnøy har man gått motsatt vei, dvs at stedsnavn er beholdt, mens man har fått nytt postnummer. Med beslutningen om 8960 Velfjord, skal alle endringene i denne omgang være gjennomført.

Brannøvingsområde

Formannskapet ga i møte den 26. juni administrasjonen fullmakt til å framforhandle avtaler og løsninger, med sikte på at området hvor Avinor tar ut steinmasser til plass for båtutsett og andre sikkerhetstiltak, skal planeres og klargjøres som nytt brannøvingsområde.

På rekordtid har kommunens representanter, Avinor og grunneier kommet til enighet, og arbeidene er alt kommet i gang.

Det er gledelig at alle partene på denne måten har bidratt konstruktivt til at vi kan få en enda sikrere flyplass og samtidig et nytt brannøvingsområde som åpner for nye og interessante muligheter.