mandag 12. mai 2014

Fornuften seiret


Etter fredagens kommunestyremøte kan det se ut som om fornuften seiret i omsorgssentersaken. I hvert fall seiret den fram til neste kommunestyremøte i juni.

Et enstemmig kommunestyremøte sluttet seg med et par mindre tilføyelser til flertallsvedtaket i formannskapet som vi tidligere har orientert om.


Dette medfører at det nå er enighet om det er omsorgssenter som skal bygges i Hommelstø, og ikke sykehjem. Videre at rådmannen skal utrede dette både i forhold til kommunens budsjett og  økonomiplan, samt de faglige vurderinger som ligger i kommunens planer for sektoren.



Videre er et enighet om at man må finne fram til en kontraktsform som er hensiktsmessig og i samsvar med formelle krav.

Utredningsarbeidet skal skje raskt, og legges fram for kommunestyret 18. juni.

For alle praktiske forhold innebærer dette at kommunestyret nå har sluttet seg til rådmannens og formannskapets innstilling til saken i aprilmøtet.

De fristiltes og Ap sitt vedtak den 9. april om å bygge omsorgssenter i sykehjems standard viste seg å være i strid med både lov om offentlige innkjøp, og kommunelovens bestemmelser. Dette er rettet opp ved det enstemmige vedtaket som nå ble fattet, og innebærer samtidig at kravet om lovlighetskontroll som gruppeledere for de 4 samarbeidende partiene fremmet, nå er trukket.

Paul Birger Torgnes, varaordfører (H)