onsdag 14. mai 2014

Høyre har hele tiden gått inn for omsorgssenter i Velfjord


Med bakgrunn i leserinnlegg og lokalpressens dekning av kommunens behandling av omsorgssentersaken i Velfjord ønsker styret i Brønnøy Høyre å presisere følgende;

1.       Brønnøy Høyre har hele tiden gått inn for at det skal bygges omsorgssenter i Hommelstø, i samsvar med vedtatt omsorgsplan for Brønnøy kommune. Dette er programfestet for inneværende periode, og partiets representanter i kommunestyre og formannskap har hele tiden jobbet for og stemt for dette.

2.       Brønnøy Høyre har i tråd med alle faglige planer og råd også gått inn for at vi skal ha ett sterkt og godt sykehjemstilbud i kommunen lokalisert til Brønnøysund, og i tilknytning til lokalmedisinsk senter som utvikles..

3.       Brønnøy Høyre har i tillegg gått inn for at de anskaffelsesprosesser som gjennomføres og de beslutninger som fattes i kommunale organ skal skje i henhold til gjeldende lover og forskrifter.  

4.       Flertallsvedtaket i kommunestyremøtet den 9. april, som Ap og de fristilte sto bak var  ikke i samsvar med lovverket, og ville medført er rekke juridiske konflikter som både ville påført kommunen store kostnader og forsinket en utbygging i Hommelstø. I tillegg innebar dette vedtaket at det skulle bygges i sykehjems standard, noe som er i strid med vedtatt omsorgsplan og alle faglige råd.

5.       Det er derfor gledelig at Brønnøy Høyre og de samarbeidende partiene i siste kommunestyremøte fikk enstemmig oppslutning om at det er omsorgssenter som skal bygges, og at rådmannen skal utrede hvordan dette formelt sett skal kunne gjennomføres på en best mulig måte.
 
Paul Birger Torgnes
Leder i Brønnøy Høyre