fredag 17. april 2015

Salhushallen enstemmig vedtatt!

Brønnøy Høyre hadde i kommunestyret den 15. april gleden av å foreslå at det skulle bevilges penger slik at Salhushallen kan bygges.

Sjelden opplever vi at en sak er så grundig belyst som denne. Gymsalen fra 1969 er for lengst utdatert, og skolens 450 elever trenger sårt bedre plass i undervisningen. Arbeidstilsynet hadde allerede i 2006 et pålegg vedr. garderobene.

Situasjonen er nå så pass ille at rektor har varslet om at Salhuselevene måtte transporteres bort for å få gymnastikkundervisning dersom det ikke ble bygd hall.

Saken viser også at det er svært viktig med initiativ fra de frivillige. Tjalg har over lang tid jobbet aktivt med saken og sørget for fremdrift.


Merkostnaden ved å investere i helt ny hall er marginal sammenlignet med alternativet for renovering. Hallen er en klok investering for fremtiden. Den favner om mange brukere og valget var derfor enkelt.

Etter et gruppemøte vedtok Ap, SV og de fristilte å støtte forslaget fra Høyre, Senterpartiet, Venstre og Frp.

Vi gleder oss over at vedtaket var enstemmig, dette understreker den massive viljen som et samlet politisk miljø har lagt i Salhushallen.

Salhushallen vil øke bolysten i bydelen, og bidra til at en allerede god skole blir enda bedre. 

Hallen vil også åpne for et enda bredere idrettslig tilbud, særlig spennende er det med en klatrehall som det kan arrangeres norgesmesterskap i.
Salhushallen skal bygges mellom skole og Jektskipperveien

Vi forventer at det her er kort tid fra vedtak til byggestart, slik tilfellet var både med teknisk bygg på Hovøya og museum nr. 3 i Velfjord.

Stig A Høyvik, gruppeleder Høyre