mandag 6. juli 2015

Gladnyhet for ungdommen i Brønnøy

Flere og flere ungdommer dropper ut av videregående i dag. Ofte er dette på grunn av utfordringer i hverdagen som skaper psykiske lidelser. Jeg selv er nettopp ferdig med videregående, men har flere venner som har droppet ut på grunn av akkurat dette. De sliter med å takle skolehverdagen og presset blir for stort. 

Dette må gjøres noe med. Heldigvis har regjeringen styrket tilskuddsordningen «Oppfølging- og losfunksjon for ungdom». Dette er noe Høyre har hatt fokus på lenge, og har nå fått det til. 


Meningen med denne ordningen er at ungdom mellom 14 og 23 år som trenger psykisk hjelp, skal få den beste hjelpen. Dette skal være med på å få ungdommen til å klare skoledagen, oppleve trivsel og mestring, og dette skal ende med at flere gjennomfører videregående skole.

Dette er en av mange grunner for at jeg er med i Høyre. Høyre setter ungdom, utdanning og psykisk hjelp svært høyt oppe på listen. Dette tror jeg at vil løse mange problemer vi har i dag, og ikke minst skape et bedre skole- og læringsmiljø som igjen vil hindre at ungdommen faller ut av videregående.

Totalt har Brønnøy kommune fått 570.000 kr i tilskudd til «oppfølging- og losfunksjon for ungdom». Dette vil hjelpe ungdommen i Brønnøy kommune, få flere til å gjennomføre utdanningen og skape en bedre hverdag for mange. Her har Høyre gjort noe stort, og jeg er stolt.


Hanne Laukholm, 7.plass for Brønnøy Høyre