lørdag 12. september 2015

Flytebru til halv kostnad

Fergefri forbindelse til Vevelstad kan realiseres for godt under halvparten av kostnaden som ble lagt til grunn i konseptvalgutredningen som ble behandlet tidligere i år.

- Dette gjør prosjektet realiserbart, mener Paul Birger Torgnes som er ordførerkandidat for Høyre og varaordfører i Brønnøy. Torgnes oppfordrer næringsliv  og regionråd om aktivt å løfte fram prosjektet i forbindelse med den kommende rulleringen av Nasjonal Transportplan.



Brønnøy Høyre har programfestet fergefri forbindelse mellom Brønnøysund og Sandnessjøen, og går inn for at Kystriksveien (FV 17) omklassifiseres fra fylkesvei til stamvei og overtas av staten.

I følge beregninger gjort av LMG Marin AS, er det mulig å bygge en 2,3 km flytebru over Velfjorden for en prislapp på i underkant av 1,5 milliarder kr. 

Statens Vegvesen sine beregninger for en tunnelløsning under Velfjorden viste kostnader på godt over det dobbelte, og totale kostnader for en fergefri forbindelse mellom Brønnøysund og Sandnessjøen på 11,5 milliarder kr. 

Med dette kostnadsestimatet ble prosjektet langt på vei parkert i konseptvalgutredningen, selv om Fylkestinget i juni anmodet om tilleggsutredninger før de fattet endelig beslutning.



- Det nye og langt billigere konseptet fra KMG Marin AS gir så absolutt grunn til å se på saken på nytt mener Torgnes, som håper dette er noe man kan gå sammen om på tvers av parti- og kommunegrenser.