mandag 7. september 2015

Viktige saker i kommende periode

Jeg er engasjert i lokalpolitikk og stiller på Brønnøy Høyres liste ved kommunevalget da partiet aktivt støtter opp om flere saker jeg brenner sterkt for.


Luftambulansen; sikre at Brønnøy beholder både ambulansefly og ambulansehelikopter i Brønnøysund slik som forutsatt i grunnlaget for Stortingets vedtak. Luftambulansetjenesten er livsviktig for befolkningen både i Brønnøy og for regionen for øvrig grunnet utfordrende geografiske forhold og lange avstander. I kritiske situasjoner vil vi uten Luftambulansen kunne være avskåret fra å nå frem i tide, med de fatale konsekvenser det vil få. Dette handler om vår trygghet og er vår forsikring da vi verken har sykehus eller akuttkirurgi i umiddelbar nærhet!

Helse og omsorg;  jobbe for at Brønnøys innbyggere får rask og god tilgang på adekvat helsehjelp, også innen spesialisthelsetjenesten, uten å bli kasteball i systemet grunnet fylkestilhørighet. Distriktsmedisinsk senter må bygges ut i Brønnøysund nå. Kommunen må i egen regi og ved samarbeid sikre verdighet og kapasitet i eldreomsorgen.

Skole;  jobbe for et godt og bredt skoletilbud også på videregående nivå.

Kommuneøkonomien;  må bringes i balanse igjen snarest mulig slik at handlingsrommet blir større. Det forutsettes en god prosess og med minst mulige skadevirkninger for de mest sårbare i kommunen vår!  

Eiendomsskatten; er usosial. Den rammer særlig unge i etableringsfasen og eldre enslige, uavhengig av inntekt, og må på sikt avskaffes så snart kommuneøkonomien tillater det.

Vekst og utvikling; verdier må skapes før de kan fordeles. Kommunen må i større grad være proaktiv og derved legge til rette for nye arbeidsplasser og tilflytting.

Brønnøy Høyre har en meget dyktig og engasjert ordførerkandidat med et godt team rundt seg.
Vi ønsker å jobbe konstruktivt og løsningsorientert med tilrettelegging slik at det gir muligheter for alle i Brønnøy.

Godt valg!



Marion Mathisen, 12. kandidat på Høyres liste