tirsdag 30. november 2021

Vi tenker optimistisk i Brønnøy!

 Brønnøy står foran en krevende periode når det gjelder kommuneøkonomien. Det mest alvorlige er at det fødes for få barn og at vi har for liten tilflytting av nye brønnøyværinger. Det gir en aldersmessig sammensetting der vi mangler barn og unge voksne. Dermed blir det nødvendig å utrede strukturelle grep innen helse og oppvekst.

Men samtidig skjer det mye positivt i Brønnøy også, og fra Høyres side velger vi å være optimistiske. Arealplan for Toftøya er godkjent av KMD, og kanskje kommer folkehøgskolen også på plass. Nytt registerbygg og politibygg er åpnet. For bare noen dager siden ble fotballen sparket i gang i Torghatten Arena, og på nyåret åpner DMS'et. Havnebygget tas også i bruk tidlig i 2022.

Det er flere titalls ledige jobber i Brønnøy, og mellom 60-70 hus/leiligheter til salgs. Så mulighetene er der!

For å understreke vår optimisme så fremmet Høyre og Senterpartiet disse tilleggspunktene til budsjettet for 2022;

20  Kommunedirektøren og politisk miljø får i oppdrag å markedsføre nytt Havnebygg som en distriktshub for offentlig ansatte som kan jobbe remote fra Brønnøysund.  Kommunedirektøren retter også en formell henvendelse til Brønnøysundregistrene og Digitaliseringsdirektoratet med samme formål.

21   Barn som melder flytting til Brønnøy etter 01.01.2022 får gratis barnehageplass og SFO i 2 år. Ordningen gjelder til 01.01.2024.

22   Næringsarbeidet i kommunen styrkes ved at grunnerverv av næringsområder forseres slik at det avsettes 3 MNOK for hvert av årene 2022-24 og deretter 1 MNOK i 2025

23   Skogsveiene Hongbarstad og Stormarksveien fra avkjørsel Tosenveien-Kalbekkvika legges inn i investeringsbudsjettet for 2022, oppad begrenset til 1.5 MNOK. Inndekning skjer ved salg av kommunal eiendom som omtalt i pkt. 25. Kommunedirektøren undersøker før oppstart støtteordninger for å bygge tømmervei.

24   Nordfjellmarkveien legges inn i investeringsbudsjettet for 2022, oppad begrenset til 1.5 MNOK.  Inndekning skjer ved salg av kommunal eiendom som omtalt i pkt. 25.

25   Kommunedirektøren skal innen 1. mai fremlegge status til formannskapet for kommunale eiendommer som er vedtatt solgt, ref. PS 27/20 i formannskapet. Til samme sak legger også kommunedirektøren frem liste over nye kommunale eiendommer som kan selges.

26   Det avsettes 300.000 kr til næringsfondet. Midlene tas fra disposisjonsfondet.

Forslagene ble vedtatt i formannskapet, og skal vedtas endelig i kommunestyret den 15. desember.

Tore Tveråmo, varaordfører
Ørjan Moe, gruppeleder
Janitha O. Singdahlsen, medlem av formannskapet