lørdag 13. november 2021

Gradvis dårligere samarbeid med ordfører

 Det blåser friskt i Brønnøy-politikken for tiden. Gjennom bloggen til vår gruppeleder Ørjan Moe er det beskrevet hvordan samarbeidet fungerer, eller riktigere sagt hvordan det ikke fungerer.

Styret var informert om bloggen før den ble lagt ut. De forholdene som Ørjan beskriver er styret dessverre godt kjent med. Over tid har vårt samarbeid med ordfører gradvis blitt dårligere, til at det i dag er liten kontakt.



I Høyre har vi fått spørsmål om det var nødvendig å gå offentlig ut med vår oppfatning. Kunne vi ikke løst dette på bakrommet?

Jo, det har vi forsøkt på flere ganger. Vi har over lang tid forsøkt å få til et ryddig samarbeidsforhold med ordfører der vi har fokus på politiske saker. Det lykkes vi dessverre ikke med, og det var nå nødvendig å si fra.

Det er ikke godt å vite hva ordfører selv ønsker å bidra med for å bedre samarbeidet.

Samtidig er det svært viktig å understreke at Høyre opplever samarbeidet med resten av Sp-gruppen som godt. Dynamikken mellom gruppene er god, vi har gode interne diskusjoner.

Sp-gruppen har trøkk og vilje i seg. Det gjelder å få gode samarbeidsforhold på plass, slik at det kan jobbes med politiske saker.

Fra Høyres side ser vi i hvert fall frem til å utvikle Brønnøy videre, og det ønsker vi å gjøre sammen med Sp og saker i vår felles politiske plattform.

For styret i Brønnøy Høyre,

Rune Moe