søndag 13. februar 2022

Reinfjord Lille er nå solgt

Etter forslag fra Høyre og Senterpartiet ble det i 2020 vedtatt å selge bl.a. Reinfjord Lille. Snaue 2 år senere er salget et faktum. Eiendommen overtas nå av private som skal utvikle eiendommen videre.

Brønnøy kommune har dermed solgt en attraktiv eiendom som kjøper kan utvikle videre og sikre sitt næringsgrunnlag. Vi selger med dette en eiendom som det verken er naturlig at en kommune skal eie, og som vi heller ikke evner å utvikle.

Dette salget synes vi i Høyre er en god sak!

For det første lar vi private får muligheten til å gjøre investeringer Brønnøy kommune ikke ville ha gjort. For det andre vil salget av Reinfjord Lille åpne muligheten for nye investeringer.

Etter forslag fra Høyre og Senterpartiet fattet kommunestyret vedtak om disse 2 investeringene;

Skogsveiene Hongbarstad og Stormarksveien fra avkjørsel Tosenveien-Kalbekkvika legges inn i investeringsbudsjettet for 2022, oppad begrenset til 1.5 MNOK.

Nordfjellmarkveien legges inn i investeringsbudsjettet for 2022, oppad begrenset til 1.5 MNOK.

Disse 2 investeringene dekkes inn ved salg av kommunal eiendom, dermed fortrenges ikke andre investeringer. Vi gjør med dette investeringer som fremmer næringsutvikling og bolyst i Brønnøy!

Og ikke nok med det; vi har bedt kommunedirektøren om å fremlegge status til formannskapet for eiendommer som er vedtatt solgt. Samt at kommunedirektøren skal frem liste over nye kommunale eiendommer som kan selges.

Strømmøya er vedtatt solgt, og i inneværende år vil kommunen gjøre ferdig en reguleringsplan der området blir planlagt for fritidsformål.

I Høyre ønsker vi at også Strømmøya får nye eiere, og vi tror dette kan bli et attraktivt område.


Rune Moe, styreleder
Tore Tveråmo, varaordfører
Ørjan Moe, gruppeleder
Janitha O. Singdahlsen, medlem av formannskapet