fredag 8. september 2023

Støtte til renovering av Velfjordtunet

En av sakene i Høyres program er at vi ønsker å støtte renovering av Velfjordtunet.  Under programarbeidet var vi kjent med at styret i foreningen ønsket å renovere og oppgradere standarden på flere av leilighetene.

Velfjordtunet er en forening som har til formål å leie ut omsorgsboliger.  Totalt er det 18 leiligheter og for tiden er alle utleid. 

Leilighetene er på 1 plan, men slitasjen og manglende renovering er synlig i noen av leilighetene. Etter hva vi forstår så er det rimelig å leie på Velfjordtunet.

Leilighetene er bygd i perioden 1995-1999, den siste renoveringen ble gjort i 2003. Foreningen er drevet utelukkende av private, det offentlige har ikke noe eierskap eller driftsansvar.

Leieinntektene gir rom for løpende drift, men ikke mer. Det er behov for oppgradering av bad, kjøkken, nye gulv og vinduer.  Noen leiligheter har også setningsskader, og det må også gjøres tilpasninger i trapp/rampe for noen leiligheter.   

Disse oppgraderingene har ikke Velfjordtunet rom for å gjøre innenfor egen økonomi. De trenger hjelp for at Velfjordtunet skal kunne oppgraderes til dagens standard på noen områder.

Høyre hadde håp om at kommunedirektøren hadde et saksfremlegg klart til møtene i august der støtte til Velfjordtunet kom opp.  Slik gikk det ikke, og saken vil komme til behandling senere i høst.

Høyres holdning er denne;

-   Brønnøy og Velfjord trenger det botilbudet Velfjordtunet gir (18 leiligheter)
-   Primært ønsker vi at private fortsatt kan drifte og utvikle Velfjordtunet
-   Høyre forventer at rentekompensasjonen tilfaller Velfjordtunet i sin helhet
-   Høyre mener at det ikke det er lurt å utsette økonomisk støtte til Velfjordtunet

è Høyre ønsker derfor å støtte Velfjordtunet slik at nødvendig renovering kan gjøres, enten gjennom tilskudd fra kommunen eller Husbanken, alternativt deler som rentefritt lån

Det finnes sikkert flere alternativ for hvordan Velfjordtunet og kommunen sammen kan sørge for et fortsatt godt botilbud i Hommelstø.

Det er vår forventning at administrasjonen kommer tilbake med saksfremlegg til formannskap og kommunestyre senere i høst.

 

Rune Moe 💙  ordførerkandidat for Høyre