mandag 8. mars 2021

Grip mulighetene i Brønnøy!

Lene Andersen fra Skaun har et godt debattinnlegg i BA den 2. mars. Lene spør "Hvorfor ikke fremme Sør-Helgeland mer aktivt som et attraktiv område å flytte til?"

Først må jeg si at det foregår svært mye spennende i Brønnøy, både i offentlig og privat sektor.  Det bygges nytt distriktsmedisinsk senter og nytt registerbygg, begge åpner i 2021.

I tillegg er det planlagt milliardinvesteringer innen havbruk.  Og går det som vi ønsker oss, så blir det også folkehøgskole fra 2023. Reiselivet går godt. Det er mye optimisme i næringslivet, så det ligger vel til rette for vekst i kommunen. Vi i Høyre ønsker at Brønnøy skal være en ja-kommune!

Med nærhet til både sjø og fjell er det rike muligheter for å dyrke ulike fritidsinteresser, hele året. For den som liker seg ved kysten, så liker vi å tro at det er her Norge starter!

Men så var det dette med å skryte av egen kommune da. Jeg skulle gjerne sett at det var mange flere ambassadører for Brønnøy, f.eks. i sosiale medier. Kanskje vi er for "heimblinde", vi vet ikke å sette stor nok pris på det vi har og langt mindre fortelle om det?

Jeg tror ikke vi er alene om å ønske oss mer positiv eksponering i media, det er nok flere kommuner som kjenner på det samme. Brønnøy vil i den sammenheng utlyse en sommerjobb som influencer der hovedformålet er å få formidlet ut hvilke muligheter som finnes i kommunen vår.

Så er jeg enig i at covid-19 har vist oss at hjemmekontor kan være et fullgodt alternativ til fysisk oppmøte hos arbeidsgiver. Skal hjemmekontor fungere (og ikke bli et "gjemmekontor"), så må det være stabilt og raskt fiberbredbånd. Det har vi i Brønnøysund, noe som f.eks. har gjort det mulig for flere hundre registeransatte å installere seg på hjemmekontor under pandemien.

Og kan vi gjøre fjernarbeid/telependling i egen kommune, så kan også andre bo i Brønnøy og telependle til sin arbeidsgiver. Det gjelder å se på fjernarbeid som en mulighet! Det finnes også kontorfellesskap for den som ønsker det.

Du fremhever mikrohus som virkemiddel for å trekke til oss innflyttere. Takk for innspillet, dette må vurderes sammen med andre tiltak for å gjøre kommunen til et attraktivt sted å bosette seg i.

I Brønnøy Høyre jobber vi for å innfri vårt mål om +200 nye arbeidsplasser innen 2023. Vi trenger flere brønnøyværinger, uansett om du blir tilsatt eller om du har med din egen jobb.

Jeg håper at du Lene blir en av de 200!

Velkommen til Brønnøy!

Tore Tveråmo, Høyre
varaordfører i Brønnøy


PS! Akkurat i dag er det 83 boenheter til salgs på finn.no, i utleiemarkedet er det også mange muligheter. På NAV ligger det ute 15 ledige stillinger. Muligheten ligger der, grip den! DS.